Napa Sampeyan Perlu Vent Udara/Vacuum Relief ing Sistem Irigasi Panjenengan

Napa Sampeyan Perlu Vent Udara/Vacuum Relief ing Sistem Irigasi Panjenengan

 

Umume kita ora mikir babagan hawa nalika ngrancang sistem irigasi, nanging ana sing kudu digatekake.Telung prekara utama yaiku:

  1. Nalika saluran pipa sampeyan ora kebak banyu, dheweke kebak hawa.Udhara iki kudu diusir amarga banyu ngisi garis kasebut.
  2. Sajrone operasi normal sistem irigasi, hawa sing dibubarake dibebasake saka banyu ing bentuk gelembung.
  3. Nalika sistem mati, kahanan vakum bisa kedadeyan amarga banyu metu saka saluran pipa yen hawa ora cukup mlebu ing saluran kasebut.

Sembarang masalah kasebut bisa dirampungake kanthi instalasi ventilasi udara lan katup relief vakum.Iki bisa nyegah karusakan ing komponen penting ing sistem irigasi.

Kita bakal nindakake sing paling apik kanggo njlèntrèhaké masalah sing ana gegayutan karo hawa lan vakum ing pipa irigasi;macem-macem jinis katup: Katup Pelepas Udara Otomatis (Terus), Katup Relief Udara/Vakum lan Katup Relief Udara/Vakum Kombinasi lan Katup Pelepas Udara;lan panggonan sing tepat saka katup relief iki.

 

Udara sing kepepet ing Pipa Bertekanan

 

Kepiye carane udara mlebu ing pipa?

Ing umume sistem irigasi, saluran pipa kebak hawa nalika sistem ora digunakake.Nalika sistem irigasi sampeyan mati, umume saluran banyu metu liwat emitter utawa katup saluran otomatis sing bisa diinstal lan diganti dening udhara.Kajaba iku, pompa bisa ngenalake hawa menyang sistem.Pungkasan, banyu dhewe ngemot kira-kira 2% hawa kanthi volume.Udhara sing larut metu kanthi owah-owahan suhu utawa tekanan ing sistem kasebut kanthi bentuk gelembung cilik.Turbulensi lan kecepatan banyu nambah hawa sing larut.

 

 

Kepiye hawa kepepet mengaruhi sistem?

Banyu bisa dadi 800 kaping luwih kandhel tinimbang udhara, supaya udhara sing kepepet dikompres nalika sistem diisi, bakal nglumpukake ing titik sing dhuwur lan mbentuk kanthong udara sing bisa nyebabake karusakan.Yen akumulasi udhara dumadakan dislodged bisa nyebabake mundhake banyu, sing diarani water hammer, sing duweni efek ngrusak ing pipa, fitting lan komponen.Deadheading pump minangka masalah liyane.Iki kedadeyan nalika aliran cairan mandheg lan impeller pompa terus muter nyebabake suhu cairan mundhak nganti tingkat sing bisa ngrusak pompa.Korosi saka cavitation uga dadi kuwatir.Cavitation yaiku pembentukan gelembung utawa rongga ing cairan sing nalika njeblug bisa nyebabake gelombang kejut cilik sing bisa ngrusak tembok lan komponen pipa.Udhara sing kepepet utamane umum ing sistem tekanan sing sithik banget utawa ing kahanan pipa sing dawa ing ngendi kanthong udara bisa mbatesi utawa malah mandheg aliran yen ora dirilis.

 

Apa solusi kanggo nyegah hawa sing kepencut?

Pisanan lan paling penting yaiku nginstal relief udara utawa ngeculake katup ing titik tartamtu ing sistem sampeyan.Iki bisa dadi katup relief otomatis utawa malah hidran utawa katup sing dioperasikake kanthi manual.Sabanjure, nyilikake titik utawa puncak sing paling dhuwur ing tata letak sampeyan.Elinga yen kecepatan banyu bakal nyurung umpluk udhara menyang titik sing dhuwur supaya rencana sistem sampeyan utamane ing desain tekanan rendah.Yen nggunakake pompa, tetep intake nyedhot ing ngisor tingkat banyu kanggo nyegah udhara nyedhot karo banyu.

 

Kondisi vakum

 

Apa kahanan vakum?

Vakum ditetepake minangka ruang sing ora ana materi.Kondisi vakum dumadi nalika sampeyan mbusak zat saka ruang saubengé lan ora ana sing bisa ngganti ing njero ruangan kasebut.Dadi yen banyu mili saka pipa lan udhara ora bisa ditarik, kanthi tingkat sing padha, kanggo ngganti, banjur ana kahanan vakum sing bisa nyebabake pipa ambruk.

 

Carane nyegah kahanan vakum.

Nginstal katup relief vakum ing lokasi tartamtu ing sistem irigasi.Ing kahanan iki, volume intake udhara bakal padha ngganti volume banyu lemes saka pipa.Relief vakum uga ngalangi nyedhot rereget lan lebu liwat pemancar, saéngga nyuda penyumbatan emitor.

 

Katup Udara

 

Jinis katup udara ing ngisor iki minangka komponen hidro-mekanik sing kanthi otomatis ngeculake hawa menyang utawa metu saka pipa irigasi.Katelu klep kasebut biasane mbukak klep, asring ngemot piranti jinis bal ngambang sing nutupi orifice sing mbukak nalika sistem meksa lan banjur mudhun nalika tekanan internal tekan tekanan atmosfer ngidini hawa bali menyang sistem.

 

Otomatis (Terus) Air Release Valve

Katup udara jinis iki nduweni orifice cilik sing terus ngeculake udhara cilik sawise sistem meksa lan ventilasi udara / vakum sing luwih gedhe ditutup.Ukuran orifice cilik biasane ora cukup kanggo nyedhot hawa sing cukup nalika mati kanggo nyegah pembentukan vakum.

 

Release Air/Vacuum Relief Valve

Katup jinis iki asring diarani minangka katup udara kinetik, katup udara orifice gedhe, pemutus vakum lan uga katup relief udara.Iki bakal ngeculake volume udhara sing akeh nalika saluran pipa ngisi utawa meksa uga ngakoni udhara bali menyang sistem nalika garis nguras utawa depressurizing.Nanging, padha ora bisa ngeculake cilik, kanthong udhara ampas sing mbentuk nalika ing operasi.Gambar ing ngisor iki nuduhake proses Katup Udara / Vakum.

  1. Venting udara minangka sistem diisi banyu.
  2. Sistem kebak lan tekanan, banyu ngiseni katup lan nutup ventilasi.
  3. Nalika sistem mati, tekanan suda ngidini ngambang mudhun lan hawa ditarik menyang sistem sing nyegah kahanan vakum.

 

 

Kombinasi Relief Udara/Vakum lan Katup Pelepas Udara

Minangka jeneng kasebut, katup iki, uga dikenal minangka katup orifice ganda, nindakake tugas loro liyane ing siji unit.Ngidini jumlah gedhe saka udhara mlebu lan metu yen perlu, uga, ngeculake jumlah cilik saka online terus-terusan sak operasi.Katup udara/vakum kombinasi bisa digunakake kanggo ngganti salah siji jinis liyane.

Deleng pilihan Katup Relief Udara/Vakum ing kene.

 

Panggonan

 

Katup udara digunakake ing saluran utama banyu lan saluran transmisi, diselehake ing titik dhuwur ing sistem;ing garis netes lateral ends;ing owah-owahan kelas, kayata, sadurunge lan sawise lereng curam;ing roto horisontal dawa;asring sadurunge lan sawise isolasi utawa tutup-mati klep;lan ing sisih discharge saka pump sumur jero.Penting yen ventilasi udara dipasang ing titik sing dhuwur amarga udhara mundhak, lan kaya sing kasebut ing ndhuwur, kecepatan banyu bakal nyurung hawa menyang titik sing paling dhuwur.Perencanaan bisa uga angel, nanging panggonan sing tepat penting kanggo sistem irigasi sing efisien.

Instalasi sing tepat uga penting banget.Katup kudu dipasang mung ing orientasi tegak.Instalasi normal ana ing ndhuwur riser pipa kanthi ukuran sing padha karo inlet katup.Ing pirang-pirang kasus, katup isolasi (mati) dipasang ing ngisor iki supaya gampang perawatan.

 

Ukuran katup

 

Ukuran katup sing cocog karo ukuran pipa minangka rekomendasi standar kanggo ventilasi udara / vakum minimal.Kanggo umume sistem irigasi peternakan cilik utawa pemilik omah kanthi pipa 1 "lan ngisor, katup udara ½" - 1" cukup yen cocog karo ukuran pipa.Umume manufaktur nyaranake diameter pipa 2 "lan munggah bakal mbutuhake ukuran katup minimal 2".

Kanggo sistem gedhe utawa rumit banget, pitungan kanggo nemtokake ukuran sing bener, jumlah lan lokasi katup kanggo saben aplikasi bisa dadi angel banget.Disaranake hubungi desainer irigasi profesional kanggo aplikasi sing luwih teknis.

 


Wektu kirim: Apr-25-2022