Napa Filter Irigasi?

Filter irigasi kanggo Filter banyu penting kanggo kabeh sistem irigasi.Saiki sadurunge ana wong sing mbantah karo aku, ya, sawetara sistem sprinkler digunakake kanggo nyebar barang padhet, kayata limbah sing diolah, kanggo dibuwang.Nanging sanajan pengalamanku wis nggabungake sawetara wangun filtrasi hulu sistem kanggo nyegah barang padhet sing gedhe banget mlebu ing sistem kasebut.
Filter bisa mbantu ngluwihi umur, lan nyuda pangopènan, sistem sprinkler sampeyan.Kanggo sistem netes iku perlu kanggo nyegah emitter saka kepasang.Sanajan partikel pasir cilik bisa nembus sistem sampeyan tanpa nyumbat, bisa nyebabake peralatan kasebut rusak.Katup otomatis ngemot saluran banyu sing cilik banget sing bisa macet lan nyebabake katup ora bisa mbukak utawa nutup.Sebutir wedhi cilik sing kejiret ing nozzle semprotan bisa nyebabake panggonan sing garing lan mati ing pekarangan.

Nalika wedhi bisa uga minangka perkara pisanan sing dipikirake akeh wong sing kudu disaring saka banyu, bahan organik bisa uga penting kanggo mbusak.Ganggang bisa tuwuh ing njero sistem, utamane ing tabung netes.Kahanan liyane kedadeyan nalika potongan cilik saka bahan organik snags nang endi wae ing katup, pas, emitor, utawa sprinkler.Bahan organik dhewe bisa uga ora cukup gedhe kanggo dadi masalah.Nanging rauh Piece liyane teka bebarengan lan bakal kejiret ing pisanan.Banjur butir pasir sing cilik banget sing biasane ngliwati sistem kasebut tanpa masalah kejiret ing bahan organik.Ora suwe, akeh crud dibentuk lan aliran diblokir.Apa sampeyan wis tau duwe selang ing vacuum cleaner macet karo gumpalan rambut, obyek cilik, lan rereget?Saben barang kasebut mlebu ing selang, mula kudune mlebu ing tabung.Nanging dheweke ora nindakake amarga kabeh padha kejiret.Bab sing padha kedadeyan ing sistem irigasi sampeyan.Kepiye yen iwak cilik utawa kerang?Dheweke mlebu ing sistem sampeyan nalika isih cilik (asring kaya endhog) lan yen ana ing kana, dheweke tuwuh!Ngguyu yen sampeyan pengin, nanging aku wis ndeleng kaping pirang-pirang!Kerang banyu tawar umum banget ing sistem banyu kutha.Bener, ana kesempatan sing apik yen saben sampeyan ngombe saka kran banyu sampeyan ngombe banyu kerang!Yuck... (nanging realistis, wis mateni sampeyan durung? Utawa mbok menawa sampeyan durung tau mangan clam chowder? Utawa sampeyan kudu njupuk dipikir ing kucing utawa asu mangkuk apa sing diombe tanpa lara. Bebener iku awak sampeyan. ngolah rereget luwih apik tinimbang sistem irigasi sampeyan!)
jhgf
Jinis Filter
Filter-filter dipérang dadi macem-macem kategori gumantung saka cara sing digunakake kanggo nyaring banyu.Katrangan ringkes babagan jinis sing paling umum ing ngisor iki.

Filter layar:
Filter-filter layar mbokmenawa minangka saringan sing paling umum lan umume paling larang.Filter layar apik banget kanggo mbusak partikel hard saka banyu, kayata wedhi.Dheweke ora apik banget kanggo mbusak bahan organik kayata ganggang, jamur, lendir, lan barang-barang liyane sing ora bisa disebutake!Bahan sing ora padhet iki cenderung nglebokake dhewe menyang materi layar sing angel banget dicopot.Ing kasus liyane padha mung geser liwat bolongan ing layar dening deforming sementara wangun.
Filter-filter layar diresiki kanthi disiram nganggo aliran banyu utawa nyopot layar lan ngresiki kanthi tangan.Gumantung ing cara flush digunakake sampeyan mbokmenawa kudu periodik tangan ngresiki layar kanggo mbusak uwuh ora dibusak dening flushing.Sawetara cara siram sing umum.Sing paling gampang yaiku outlet flush.Outlet dibukak lan ngarep-arep yen lebu wis metu saka stopkontak kanthi banyu!Variasi sing luwih apik babagan iki yaiku flush arah-aliran.Maneh outlet flush dibukak, nanging ing kasus iki struktur Filter dirancang supaya aliran flush cepet-cepet liwat pasuryan layar nyapu lebu bebarengan karo.Luwih kaya selang ing trotoar kanthi aliran banyu sing kuwat.Iki minangka cara sing paling umum ditemokake ing saringan murah.Cara siram sing paling efektif yaiku metode backwash, nanging saringan kasebut biasane luwih larang.Ing cara iki banyu flush dipeksa mundur liwat layar kanggo reresik banget efektif.Iki ditindakake kanthi nggunakake rong saringan sisih-by-side (banyu resik saka siji digunakake kanggo siram liyane) utawa dening "vacuuming" layar karo muncung cilik sing dipindhah liwat layar dening mekanisme ing Filter, "nyedhot" lebu saka iku.(Sanajan diarani minangka vacuuming iku pancene wangun backflush. Banyu dipeksa mundur liwat layar dening tekanan banyu ing sistem, ora dening vakum bener.)

Filter Kartrid:
Filter-filter Cartridge ateges variasi saka jinis liyane sing kadhaptar ing kene, gumantung saka apa kartrij digawe.Umume kartrid ngemot saringan kertas sing kerjane kaya saringan layar.Umume uga mbusak bahan organik kanthi apik amarga tekstur kertas cukup kasar kanggo nyopot bahan organik.Nalika sawetara kartrid bisa dicuci, umume sampeyan mung ngganti nalika reged.
Filter Media:
Filter media ngresiki banyu kanthi meksa liwat wadhah sing diisi "media" cilik lan landhep.Umume kasus, materi media ukuran seragam, pasir sing digiling.Banyu ngliwati spasi cilik ing antarane butir media lan lebu mandheg nalika ora bisa pas liwat spasi kasebut.Filter media paling apik kanggo mbusak bahan organik saka banyu.Ing kene pentinge media sing cetha.Ujung-ujung sing landhep iki nyopot bahan-bahan organik sing bakal dadi lendir lan nyusup ing ruang cilik.Mulane penting kanggo nggunakake media sing cetha.Yen ana wong sing ngandhani yen panyaring media ora bisa digunakake, pitakon pertamaku yaiku "ing endi sampeyan entuk materi media kanggo panyaring?"Wangsulane meh mesthi ana efek "eh…, aku mung nggunakake pasir saka kali munggah ing dalan, kenapa?"Kali, pantai, lan wedhi kali cenderung duwe pinggiran sing bunder lan alus lan ora cocok kanggo filter media!Filter media minangka jinis saringan sing paling umum digunakake kanggo ngresiki banyu kanthi volume dhuwur saka kali lan tlaga.Padha digunakake dening loro farms gedhe lan sistem banyu kotamadya.Padha paling asring 3 kanggo 6 kaki diameteripun dibunderaké tank lungguh ing sikil cendhak, lan meh tansah ing kelompok loro utawa luwih.Aku wis ndeleng sistem banyu kotamadya karo saringan media sing luwih saka 12 kaki dhuwur lan 10 kaki ing diameteripun!Padha cenderung rada gedhe lan abot kanggo sing duwe omah rata-rata!Filter media di resiki kanthi backflushing.Kekuwatan banyu sing mundur liwat saringan ngangkat lan misahake media sing mbebasake lebu lan ngumbah metu liwat katup flush.Amarga jumlah cilik saka media asring sakabeheng metu, iku perlu kanggo periodik nambah sawetara liyane kanggo saringan.Amarga wedhi ora gampang disiram, saringan media ora apik kanggo kahanan banyu akeh pasir.Wedhi ora bakal disiram lan saringan bakal kebak wedhi sing kudu dicopot nganggo tangan.Filter media kudu dicocogake kanthi ati-ati karo tingkat aliran sistem supaya bisa digunakake kanthi bener.Tansah takon karo literatur pabrikan panyaring media kanggo prosedur ukuran sing tepat!

Filter-filter disk:
Saringan disk minangka persilangan antara saringan layar lan saringan media, kanthi akeh kaluwihan saka loro kasebut.Filter disk apik kanggo mbusak partikel, kayata wedhi, lan bahan organik.Filter disk kasusun saka tumpukan disk bunder.Pasuryan saben disk ditutupi karo macem-macem ukuran nabrak cilik.Pandangan cedhak saka benjolan kasebut nuduhake manawa saben ana titik sing cetha ing sisih ndhuwur, kaya piramida cilik.Benjolan iki cilik banget, saéngga disk khas katon kaya rekaman vinyl lawas 45 RPM!Amarga benjolan, disk duwe spasi cilik ing antarane nalika ditumpuk.Banyu dipeksa ing antarane cakram, lan partikel-partikel kasebut disaring amarga ora cocog karo celah kasebut.Organik sing snagged dening titik landhep ing benjolan.Kanggo reresik otomatis saka Filter disk dipisahake saka saben liyane kang frees lebu kanggo flushed metu liwat stopkontak flush.Kanggo saringan disk sing luwih murah, sampeyan kudu nyopot disk lan selang.

Filter sentrifugal:
Uga dikenal minangka "pemisah wedhi", saringan centrifugal utamane kanggo mbusak partikel, kayata wedhi, saka banyu.Iku apik kanggo kahanan sing akeh wedhi ana ing banyu amarga ora clog munggah saklawasé cepet saka jinis saringan liyane.Banyu reged lumebu ing Filter ngendi iku swirled sak njero silinder.Gaya centrifugal nyebabake partikel wedhi pindhah menyang pinggir njaba silinder ing ngendi padha mboko sithik geser mudhun sisih menyang tank nyekeli ing ngisor.Filter sentrifugal cukup murah, prasaja banget, lan efektif banget kanggo mbusak wedhi saka banyu.Amarga akeh sumur pompa pasir bebarengan karo banyu, sampeyan bakal kerep ndeleng saringan centrifugal sing dipasang ing sumur gedhe.Sawetara saringan centrifugal dirancang kanggo dipasang ing jero sumur.Iki biasane dipasang ing ngisor pompa submersible.Ora aneh yen jumlah pasir sing cilik banget ngliwati saringan centrifugal.Kanggo sistem irigasi netes aku tansah nambah filter layar "serep" nalika nggunakake filter centrifugal minangka pancegahan safety.Filter centrifugal digunakake ing kombinasi karo Filter media sawise iku kombinasi banget.Centrifugal narik pasir, saringan media banjur mbusak bahan organik.Kombinasi iki asring banget digunakake ing perawatan banyu kotamadya, ing ngendi filter areng aktif katelu bisa ditambahake kanggo mbusak bahan kimia.Elinga yen pilihan panyaring centrifugal kudu dicocogake kanthi teliti karo sistem GPM utawa panyaring ora bakal bisa digunakake kanthi bener.Tansah takon pedoman ukuran pabrikan nalika ngrancang sistem filtrasi centrifugal kanggo sistem irigasi sampeyan


Wektu kirim: Nov-11-2021