PVC Ball Valves Kawruh Base

Ball Valves

Knowledge-Base-Header

Isi Artikel

  • Apa iku aBall Valve?
  • Apa Ukuran Katup Bola Plastik Ana?
  • Apa Katup Ball Union Double?
  • Apa Kaluwihan saka aDouble Union Ball Valve?
  • Kepiye Cara Sambungake Katup Bola Uni Ganda PVC / ABS?
  • Apa Bedane antarane aUni Tunggallan Double Union Ball Valve?
  • Apa Kauntungan saka Ball Valve tinimbang Gate Valve?
  • Apa Kaluwihan Apa Ball Valve Duwe liwat aKatup Kupu?
  • 4 Penting babagan Ball Valves

Apa Ball Valve?

Katup bal nggunakake bal sing dilatih kanggo mbukak lan nutup aliran ing pipa.Klep bal mung nguripake 90 derajat antarane mbukak lan ditutup kanthi lengkap, sing ndadekake angel banget ngontrol tingkat aliran kanthi akurat.Katup bal bisa digawe saka logam (kayata kuningan) utawa plastik (kayata PVC utawa ABS).

Apa Ukuran Katup Bola Plastik Ana?

Katup bal PVC lan ABS biasane digawe antarane 16mm lan 110mm (⅜ "nganti 4" imperial).Katup sing luwih gedhe tinimbang 110mm/4″ bakal abot banget kanggo ditangani, angel banget diuripake kanthi manual lan larang banget amarga jumlah plastik sing dibutuhake.

Apa Katup Ball Union Double?

Katup bal union ganda duwe nut serikat ing ujung tutup kasebut.Iki ngemu mburi nyambungake tutup menyang segel ing awak utama.Kacang serikat ing salah siji sisih tutup bisa dicopot lan awak tengah dicopot kanggo servis.

Apa Kaluwihan saka Katup Bola Uni Ganda?

Katup bal union dobel mbisakake awak utama tutup kasebut bisa dicopot lan dilayani utawa diganti kanthi cepet, tanpa nglereni pipa.Yen klep bal union dipasang ing salah siji sisih pompa utawa peralatan liyane, serikat sing paling cedhak karo pompa bisa dicopot lan bisa dicopot utawa diganti.

Kepiye Cara Sambungake Katup Bola Uni Ganda PVC / ABS?

Katup bal union dobel bisa disedhiyakake karo ujung las utawa pelarut:

  • Nalika welding solvent kanggo pipo, iku penting kanggo mesthekake yen ora semen lumebu ing awak tutup, utawa werni bisa welding lan tutup ora nguripake.Kanggo nyegah iki, akeh installer mbusak tutup tutup lan serikat sadurunge cementing;Nanging, sampeyan kudu mesthekake yen mburi serikat ing pipa sadurunge semen.
  • A mburi serikat ndadekake sambungan Utas luwih gampang, minangka mburi tutup bisa diuripake independen saka tutup.

 

Apa Bedane Antarane Uni Tunggal lan Katup Bola Uni Ganda?

Katup werni union tunggal duwe soket tetep ing sisih discharge katup, lan union ing sisih pasokan, dene katup bal union dobel duwe ujung union ing sisih loro.

Katup werni union siji biasane digunakake ing mburi pipa (contone, garis scour).Katup bal seri ganda luwih asring digunakake ing tengah pipa amarga kabeh awak tutup bisa dicopot kanggo mriksa.

Apa Kauntungan saka Ball Valve tinimbang Gate Valve?

Katup bal umume luwih kompak tinimbang katup gerbang lan bakal beroperasi kanthi tekanan sing luwih dhuwur.Katup bal uga duwe aliran full-bore tanpa langkah, dene katup gerbang biasane duwe area sing bisa dikumpulake puing.Nanging, katup gerbang menehi kontrol tingkat aliran sing luwih apik.

Apa Kauntungan saka Ball Valve tinimbang Butterfly Valve?

Katup bal umume luwih murah tinimbang katup kupu-kupu lan uga duwe tapak sikil sing luwih cilik.Klep kupu gumantung ing disk ing tengah aliran kang, uga nambah mundhut gesekan, uga bisa nyekel lebu lan gawe salah gampang.Umume, wong luwih seneng katup bal nganti 90mm / 3 ″ lan katup kupu ing ndhuwur.

4 Penting babagan Ball Valves

 

  1. Katup bal mung nguripake 90 derajat, sing bisa dadi angel kanggo ngontrol tingkat aliran kanthi akurat.
  2. Klep bal union pindho ngidini awak dicopot kanggo servis, dene katup union siji ora.
  3. Katup bal duwe aliran full-bore nalika mbukak.
  4. Katup bal minangka jinis katup sing paling ora bisa diblokir utawa salah.
  5. Katup bal minangka pilihan sing paling murah kanggo katup plastik cilik lan dipercaya kanggo sistem pipa tekanan.

Wektu kirim: Mar-21-2022