Pandhuan Tuku Fitting

Sampeyan kudu menehi perhatian marang ukuran lan jinis selang sing pengin disambungake.Kajaba iku, iku uga gumantung carane sampeyan ngrancang sistem irigasi.Ana macem-macem jinis fitting tetes…

Irigasi Pas - Pandhuan Tuku

Yen sampeyan tuku tubing utawa tape netes, sampeyan mung kudu pesen fitting sing cocog karo ukuran sing kadhaptar ing katrangan saka tape utawa tubing.Contone, yen sampeyan pesen 1/4″ poly tubing, banjur samubarang 1/4″ fittings dijamin pas.

Apa yen sampeyan tuku tabung ing papan liya?Bisa angel golek fitting sing kompatibel, amarga ora ana standar industri babagan ukuran pipa irigasi netes.Contone, pabrikan bisa nyathet ukuran pipa minangka ½ "nanging diametere jero (ID) lan diameter njaba (OD) sing bakal mbantu sampeyan entuk fitting ukuran sing bener.

Cara Milih Jinis Pas

Kanggo ¼" mikro-tabung, pilihane gampang amarga mung ana siji jinis sing kasedhiya lan yaiku barbed.Kanggo ukuran pipa liyane, bisa uga ana nganti 3 pilihan gaya pas.Telung gaya kasebut dikenal minangka Barbed, Compression lan Perma-Loc.Saben duwe kaluwihan lan cacat dhewe, sing bakal diterangake ing ngisor iki.

 

Fitting Barbed

 

Perlengkapan barbed ekonomis lan gampang digunakake.Kasedhiya kanggo nggunakake ¼", ½", ¾" lan sawetara kanggo ukuran pipa 1".Cukup push fitting menyang ujung pipa sing mbukak.Priksa manawa kanggo push tubing adoh liwat pas sabisa.Mekaten!Ing umume sistem irigasi netes tekanan rendah, bar sing landhep nahan pas ing panggonane.Nanging, kanggo sapa wae sing nate nyoba nyorong pas barbed menyang pipa kadhemen, dheweke ngerti yen bisa dadi perjuangan.Yen sampeyan arep nggunakake fitting barbed, disaranake sampeyan sijine sawetara banyu anget ing tuwung (aja nggunakake nggodhok banyu - bisa ngrusak tubing lan ngobong sampeyan) lan dunk mburi tabung ing kanggo kira-kira 10 detik. sadurunge nyoba kanggo push ing fitting barbed.Banyu anget kanggo sementara softens tubing lan nggawe pas selipan luwih gampang.Utawa, yen sampeyan nggarap ¼" fitting lan pengin cara sing apik banget kanggo nyisipake, priksa alat sisipan sing pas ¼".Dadi apa sing negatif kanggo nggunakake fitting barbed?Kaya sing wis kasebut, bisa uga angel didorong menyang pipa.Kekurangan liyane yaiku ora bisa digunakake maneh.Iki tegese yen sampeyan nglebokake, ora bisa dicopot lan diselehake ing papan liya.Sapa wae sing kudu ngatur maneh sistem netes saka taun nganti taun ora pengin nggunakake fitting barbed.

Kompresi Fittings

 

Perlengkapan kompresi populer banget karo kontraktor utawa wong liya sing nindakake proyek skala gedhe amarga biaya fitting sing murah.Nanging, fitting komprèsi minangka fitting sing paling angel dipasang ing pipa.Nginstal fitting komprèsi bisa mumetake lan mbutuhake akeh upaya kanggo masang tabung menyang pas.Kita duwe rong solusi kanggo nggawe selipan pas komprèsi luwih gampang: 1) panas mburi tabung karo banyu anget utawa 2) nyampur sawetara sinetron karo banyu anget lan nutupi mburi tubing.Saliyane angel diinstal, fitting kompresi ora bisa digunakake maneh.Sawise dilebokake menyang tabung, fitting kasebut ora bisa dicopot.Bab liya sing kudu dicathet yaiku fitting kompresi ukuran khusus kanggo ukuran pipa diameter njaba siji, ora cocog karo sawetara ukuran kaya sawetara fitting barbed lan fitting kita.Dadi, yen tabung sampeyan duwe diameter njaba .700″ OD (diameter njaba) mula sampeyan butuh pas kompresi .700″.

 

 


Wektu kirim: Mar-02-2022