Tuku Pipa PVC Tengen: Jadwal 40 lan Jadwal 80 PVC

Jadwal 40 vs Jadwal 80 PVC

Yen sampeyan wis blanja kanggo PVC, sampeyan bisa uga wis krungu istilah "jadwal".Sanajan judhul ngapusi, jadwal ora ana hubungane karo wektu.Jadwal pipa PVC ana hubungane karo kekandelan temboke.Mungkin sampeyan wis weruh manawa pipa jadwal 80 rada luwih larang tinimbang jadwal 40.

Sanadyan diameter njaba saka pipe jadwal 80 lan pipe jadwal 40 padha, 80 pipe wis tembok luwih kenthel.Pipa ukur standar iki asale saka kabutuhan duwe sistem universal kanggo ngrujuk menyang PVC.Wiwit kekandelan tembok sing beda-beda migunani ing kahanan sing beda-beda, ASTM (American Society for Testing and Materials) nggawe jadwal 40 lan 80 sistem kanggo nggolongake rong jinis umum.

Bedane utama antarane Jadwal 40 (Sch 40) lan Jadwal 80 (Sch 80) yaiku:

  • • Rating Tekanan banyu
  • • Ukuran & Diameter (Ketebalan Tembok)
  • • Werna
  • • Aplikasi & Gunakake

Tekanan Banyu kanggo Sch 40 vs Sch 80

Jadwal 40 lan 80 PVC digunakake ing saindenging jagad.Saben wong duwe keuntungan ing macem-macem aplikasi.Pipa Jadwal 40 nduweni tembok sing luwih tipis, saengga paling apik kanggo aplikasi kanthi tekanan banyu sing relatif kurang.

Pipa Jadwal 80 nduweni tembok sing luwih kenthel lan bisa nahan PSI sing luwih dhuwur (kg saben inci persegi).Iki ndadekake becik kanggo aplikasi industri lan kimia.Kanggo menehi idea saka prabédan ukuran, 1 "jadwal 40 pipe PVC .133" tembok minimal lan 450 PSI, nalika jadwal 80 wis .179 "tembok minimal lan 630 PSI.

Ukuran & Diameter

Kaya kasebut sadurunge, loro jadwal 80 lan jadwal 40 pipa PVC duwe diameter njaba sing padha.Iki bisa uga amarga jadwal 80 kekandelan tembok ekstra ana ing njero pipa.Iki tegese jadwal 80 pipe bakal duwe aliran rada luwih diwatesi - sanajan bisa diameteripun pipe padha karo jadwal padha 40 pipe.Iki tegese jadwal pipa 40 lan 80 pas bebarengan lan bisa digunakake bebarengan yen perlu.

Siji-sijine sing kudu diwaspadai yaiku jadwal penanganan tekanan sing luwih murah 40 bagean nyukupi syarat tekanan aplikasi sampeyan.Garis pipa sampeyan mung kuwat kaya bagean utawa sendi sing paling lemah, saengga siji jadwal 40 bagean sing digunakake ing jadwal tekanan sing luwih dhuwur 80 baris bisa nyebabake karusakan abot.

Jadwal 40 lan Jadwal 80 Warna

Umumé, jadwal 40 pipe putih ing werna, nalika jadwal 80 asring werna abu-abu kanggo mbedakake saka 40. PVC kasedhiya ing akeh werna sanadyan, dadi manawa kanggo mriksa label nalika mundhut.

Jadwal PVC sing Aku Perlu?

Dadi apa jadwal PVC sing sampeyan butuhake?Yen sampeyan rencana kanggo ndandani omah utawa proyek irigasi, jadwal 40 PVC bisa uga dadi cara.Malah jadwal 40 PVC saged nangani meksa nyengsemaken, lan iku kamungkinan luwih saka nyukupi kanggo aplikasi ngarep.

Sampeyan uga bakal nyimpen dhewe dhuwit sethitik tancep karo jadwal 40, utamané yen rencana nggunakake bagean diameteripun gedhe.Yen proyek sampeyan bakal dadi industri utawa kimia, sampeyan bisa uga pengin nggunakake jadwal 80. Iki minangka aplikasi sing bisa nyebabake tekanan lan stres sing luwih dhuwur ing materi, mula tembok sing luwih kenthel kudu dibutuhake.


Wektu kirim: Mar-30-2022