7 Poin Kunci kanggo Milih Dripper

Emitter Irigasi Tetes - Pandhuan Tuku

Ana akeh pilihan kanggo nggawe nalika nerangake drippers irigasi netes (kadhangkala disebut emitters).Kanggo milih sing paling apik kanggo proyek sampeyan, sampeyan kudu nimbang sawetara faktor.Faktor kasebut kalebu nanging ora diwatesi karo kompensasi tekanan (pc) vs kompensasi non tekanan, banyu kotor utawa atos, owah-owahan elevasi, lan macem-macem syarat banyu ing antarane tanduran.Ing pandhuan iki kita bakal ngrembug saben faktor kasebut uga sawetara pertimbangan liyane kanthi luwih rinci.

Kompensasi Tekanan vs Kompensasi Non Tekanan

A dripper kompensasi meksa bakal ngirim jumlah sing padha banyu kanggo saben tanduran preduli saka owah-owahan ing meksa saindhenging sistem irigasi netes.A dripper non-meksa kompensasi ora bakal menehi ganti rugi kanggo owah-owahan meksa, lan kanthi mangkono ora kabeh tetanduran bakal nampa jumlah padha banyu.

Apa sing bisa nyebabake kenaikan utawa penurunan tekanan ing sistem irigasi netes?Nganggo pipa sing dawa banget ing utawa ing ndhuwur kapasitas galon saben jam kanggo ukuran pipa lan / utawa owah-owahan ing elevasi.Yen sistem sampeyan nggunakake pipa sing dawa utawa dipasang ing wilayah sing owah-owahan elevasi, mula disaranake pemancar netes sing menehi kompensasi tekanan.

Yen Sampeyan Nduwe Banyu Reged utawa Atos

Yen banyu sampeyan teka saka sumur, blumbang, tong udan, utawa sumber liyane sing nglumpukake lebu, mula kita nyaranake dripper sing bisa diresiki.Rekomendasi iki uga ditrapake kanggo sapa wae sing duwe banyu atos lan ndeleng celengan.Dripper sing bisa diresiki bisa dibukak lan diresiki.Yen sampeyan nggunakake dripper sing ora bisa diresiki, lan bakal macet, sampeyan kudu ngganti kabeh dripper, amarga ora ana cara kanggo ngresiki.Dripper sing bisa diresiki ngidini endhas dripper bisa dicopot saka dhasar dripper supaya orifice bisa diresiki saka skala utawa lebu sing ngalangi aliran banyu.

Slope lan Owah-owahan Elevasi

Lereng lan owah-owahan elevasi bisa ngganti tekanan ing sistem irigasi netes.Iki bisa ngowahi jumlah banyu sing dipancarake saka saben dripper ing sistem.Yen iki ora dadi masalah kanggo sampeyan, sampeyan bisa nggunakake dripper sing disenengi.Nanging, yen sampeyan mbanyoni ing lereng lan sampeyan pengin kabeh tanduran ing sistem nampa jumlah banyu sing padha, mula disaranake nggunakake dripper kompensasi tekanan.

Masang Dripper menyang Pipa PVC

Kanggo sapa waé sing pengin nyelehake pemancar langsung menyang PVC, emitor benang dibutuhake.Pemancar barbed ora bakal nyambung langsung menyang PVC.Emitters Utas lan Utas ¼ "fittings kita kabeh ing 10-32 Utas.Kanggo nggunakake iki, sampeyan mung kudu nutul PVC sampeyan nganggo bor ukuran sing cocog lan sekrup ing emitor utawa fitting.Sampeyan bakal pre-tutul PVC, meneng ing Utas, lan banjur masang dawa mikro-tubing lan masang dripper barbed ing mburi mikro-tubing.

Dripper sing disaranake:Dripper luwes ing Utas, Mini Bubbler ing Utas utawa Vortex Sprayer ing Utas

Drippers kanggo Hanging Baskets

Sembarang emitor bisa digunakake kanggo aplikasi iki.Nanging, ana sawetara perkara sing kudu ditimbang.Kaping pisanan, penting kanggo nduwe emitor ing tengah basket.Iki disaranake nggunakake riser kaku tinimbang mikro-tubing (micro-tubing bisa nggulung lan nyelehake dripper ing sisih basket).Kanggo nglebokake emitor menyang riser kaku, dripper thread dibutuhake, supaya dripper ing 10-32 benang luwih disenengi.Kapindho, kranjang gantung cepet banget, mula butuh dripper sing bisa ngetokake banyu akeh kanthi cepet.Kita wis nemokake dripper sing sampurna dadi dripper sing bisa diatur ing benang 10/32.Minangka bonus, dripper bisa diatur kabeh cara ditutup, yen perlu.

Dripper sing disaranake:360 Dripper luwes ing Utas

Mbanyoni Wadhah

Jadwal mbanyoni kanggo tanduran ing wadhah bakal beda karo sing kanggo tanduran ing lemah.Lemah sing paling kerep digunakake ing wadhah yaiku lemah pot, lan lemah pot ora duwe aksi kapiler.Iki tegese ana gerakan horisontal cilik saka banyu saka ndhuwur menyang ngisor wadhah.Kajaba iku, oyod tanduran ing wadhah garing luwih cepet tinimbang oyod tanduran sing ditanam ing lemah.Kita wis nemokake yen jadwal mbanyoni sing khas kanggo wadhah bakal katon kaya 2-4 kaping dina kanggo 1-2 menit saben wektu.

Nalika milih emitor kanggo kontaner, sampeyan kudu nimbang informasi ing ndhuwur.Sampeyan bisa nggunakake sembarang dripper sing kita ngedol, nanging gumantung ing pilihan saka emitor, sampeyan bisa uga kudu nambah drippers tambahan kanggo mesthekake jangkoan banyu apik.Sampeyan bisa uga kudu nambah stake kanggo jangkar emitter ing panggonan supaya padha ora tiba metu saka pot.

Tujuan utama kanggo milih emitor yaiku kanggo entuk jangkoan zona oyod sing apik.Iki bener ora preduli saka ngendi tanduran kasebut ditanam.Kaya sing wis kasebut sadurunge, lemah pot nduweni aksi kapiler sing ora apik, dadi sampeyan mung bakal entuk pola udan 6 "saka saben titik netes.Yen pot cilik, banjur siji tombol dripper gedhe, nanging yen pot gedhe, sampeyan kudu nemtokake jumlah titik netes sing perlu kanggo jangkoan ROOT apik.

We ngedol mancep netes sing wis dripper dibangun menyang saham, kang bisa nerjemahake menyang tabungan nyata yen sampeyan duwe akeh pot kanggo ngilekake banyu.Kanggo wadhah sing ukurane 6-8 inci, siji dripper kudu bisa digunakake.Kanggo pot sing luwih gedhe, sampeyan kudu nyelehake luwih saka siji dripper ing wadhah kanggo nyirami tanduran kanthi cukup.Yen panci gedhe banget lan ana tanduran sing keluwen banyu, mula disaranake salah sawijining drippers sing bisa diatur ing stake.

Dripper sing disaranake:PC Dripper ing Stake, Adjustable Dripper ing 5″ Stake, Adjustable Vortex Sprayer ing 5″ StakeutawaGelembung Mini sing bisa diatur ing 5 ″ Stake

Ngimbangi Sistem Irigasi Tetes Nalika Nggunakake Dripper sing Bisa Dilaras

Salah sawijining tantangan paling gedhe kanggo nyiyapake sistem irigasi netes yaiku ngimbangi kabutuhan mbanyoni macem-macem tanduran.Iki bisa ditindakake kanthi salah siji saka rong cara: sampeyan bisa nggawe zona mbanyoni sing kapisah kanggo tanduran sing padha, utawa sampeyan bisa milih pemancar netes sing beda adhedhasar syarat mbanyoni tanduran kanggo wilayah.

Contone, ayo ngomong sampeyan duwe loro tetanduran ing baris mbanyoni padha;siji tanduran mbutuhake lemah sing cukup lembab, lan tanduran liyane mbutuhake kelembapan sing konsisten.Ing kasus iki kita bisa menehi rekomendasi emitor kayata .5 GPH (galon per jam) tombol dripper kanggo tanduran pisanan lan dripper luwes kanggo tanduran liya.Tombol dripper mung bakal ngirim jumlah diatur, ing kasus iki setengah galon saben jam, nanging dripper luwes, gumantung ing model milih, bisa ngirim nganti 20 GPH.drippers iki kebak luwes dening mung twisting ndhuwur dripper saka ditutup kanggo mbukak kanthi lan kabeh titik ing antarane.

drippers luwes teka ing tingkat aliran maksimum 10 lan 20 GPH.Siji-sijine ati-ati ing kene yaiku yen iki mangan akeh banyu, mula coba gunakake kanthi ati-ati, amarga akeh banget bisa nyebabake sistem sampeyan.Asil pungkasan iku kanthi cocog dripper kanggo syarat mbanyoni tetanduran ', sampeyan bisa kanggo tetanduran banyu luwih apik karo syarat mbanyoni beda kabeh ing baris padha.

Dripper sing disaranake:Dripper sing bisa diatur ing Stake 5, Sprayer Vortex sing bisa diatur ing Stake 5, Gelembung Mini sing bisa diatur ing Stake 5, 360 Dripper sing bisa diatur ing Benang, Gelembung Mini ing Benang, Sprayer Vortex ing Benang,utawa360 Dripper sing bisa diatur ing Barb


Wektu kirim: Mei-05-2022