Carane mbanyoni kebon apel

Irigasi minangka prasyarat kanggo tanduran kebon intensif.Kelembapan lemah kudu 70-80% saka kapasitas lapangan.Konsumsi banyu tanduran gumantung ing sawetara faktor: - Karakteristik meteorologi taun

- umur tanduran
- Kapadhetan tanduran
- karakteristik spesies wit
- Sistem Konservasi Lemah

Irigasi lumahing (sadawane parit, mangkok, muara)

*Sadawane jurang.

Cara iki digunakake ing wilayah garing kanthi terrain datar.Ambane furrow yaiku 15-25 cm, jembaré 35 cm, lan tingkat feed ora ngluwihi 1-2 liter / detik.Supaya cara mbanyoni iki efektif, perlu kanthi ati-ati ngrancang situs kasebut.

* Miturut mangkok.

Ing sakubenge saben wit, gulung lemah kanthi dhuwur 25 cm kanggo nggawe mangkok kanthi diameter 2-6 meter.Saben mangkok diisi karo sprinkler.Cara iki digunakake ing wilayah sloped amarga irigasi alur ora efisien. irigasi overflow.Cara iki digunakake ing kebon kanthi lemah lendhut.Dheweke nggawe dawane 100-300 meter lan ditutupi karo lemah saka roller.Strip iki nyedhiyakake banyu kanggo 2-24 jam, gumantung saka permeabilitas lemah.

*Siram banyu

Iki digunakake ora mung kanggo moisten lemah, nanging uga kanggo moisten udhara ing perkebunan.Kajaba iku, mbantu mbusak inhibisi fotosintesis, sing kedadeyan ing suhu ndhuwur +35 derajat.Tingkat irigasi kanggo siji irigasi beda-beda antarane 300-500 m3/ha.Kerugian saka metode iki yaiku tetes gedhe, mula dheweke nyoba nyuda.Kanggo tujuan iki, sprinkler pulsa sing disinkronake kanthi output saben dina 10-80 m3 / ha digunakake.Suwene nyemprotake yaiku 2-15 dina.

metode dispersi
Banyu kebon apel kanthi banyu sing disemprotake kanthi apik.Tetesan kasebut ukurane 100-500 mikron, lan banyu diwenehake sawetara menit saben 20-60 menit, gumantung saka intensitas penguapan.

Irigasi Bawah Tanah

Banyu lumebu liwat bolongan ing ngendi pipa dilebokake.Kauntungan saka metode iki tinimbang cara liya yaiku mundhut banyu ora dikalahake.Kajaba iku, sampeyan bisa gabungke irigasi karo praktik tani liyane.

irigasi netes

Irigasi netes ing kebon apel kalebu nyedhiyakake banyu menyang zona oyod liwat jaringan pipa permanen drippers.Dropper diselehake ing lumahing lemah ing radius 1 meter saka wit.Penyetor banyu ditindakake kanthi intermiten utawa terus-terusan lan alon-alon kanthi tekanan 1-3 bar.Pipa bisa ana ing permukaan lemah, ing ndhuwur lemah - ing tingkat batang ing trellis utawa ing lemah kanthi ambane 30-35 cm.Kanggo mbanyoni kebon enom sing padhet lan kebon diwasa.Saiki, iki minangka cara irigasi sing paling efisien lan ekonomis babagan konsumsi banyu.

 

Kanggo irigasi netes ing kebon apel,pipa irigasi neteskanthi paramèter sing paling kerep digunakake:

Kekandelan tembok pipa 35 - 40mils;
Jarak dropper 0,5 - 1m, gumantung saka rencana tanduran wit;
Output banyu gumantung saka wektu irigasi lan syarat kapasitas stasiun pompa.

Keuntungan saka irigasi netes ing kebon apel
Irigasi netes duwe akeh kaluwihan tinimbang metode liyane:

Kurang banyu (1,5 kaping) kanthi penguapan lan osmosis.
Njaga kelembapan lemah sing optimal kanthi konsisten lan merata.
Nglindhungi struktur lemah lan nyegah munculé kerak lemah.
Ora kalebu banjir lan salinisasi lemah.
Luwih ekonomis kanggo ngenalake unsur mineral liwat dropper amarga solusi kasebut langsung menyang zona oyod.Ing wektu sing padha, tingkat panggunaan pupuk kira-kira 80%.
Kemungkinan otomatisasi irigasi.

Fitur nyirami kebon apel
Sistem irigasi kudu cocog karo kabutuhan banyu tanduran sajrone tahap pertumbuhan lan perkembangane.Indikator utama rezim irigasi yaiku tingkat irigasi.Nalika nemtokake, perlu kanggo nimbang sifat fisik kelembapan lemah, karakteristik tanduran sing ditanem, lan cara irigasi.Gumantung ing rezim irigasi, tingkat irigasi uga owah.Iku ngijini sampeyan kanggo nggawe kanggo lack saka konsumsi banyu.Ngerti jumlah panggunaan banyu sajrone musim tuwuh, tingkat irigasi bisa diitung.Kanggo nindakake iki, gunakake rumus khusus.Total panggunaan banyu gumantung marang karakteristik lemah lan iklim ing wilayah kasebut.

wektu irigasi
Tanggal irigasi digabungake karo fase paling penting ing musim tanam:

- mekar
- wutah wutah
- sadurunge ovaries tiba ing Juni
- wutah woh aktif

Amarga bedane sing signifikan ing lemah lan kahanan iklim ing wilayah, uga ana bedane sing signifikan ing rezim irigasi.Norma lan kondisi irigasi ditemtokake saka pengamatan status kelembapan lemah lan kasedhiyan kanggo tetanduran, sing gumantung saka komposisi ukuran partikel lemah.


Wektu kirim: Mar-10-2022