5 Kesalahan Irigasi Tetes sing kudu Dihindari

Sistem irigasi netes banget pangguna-loropaken, nanging potensial kanggo kesalahan larang regane tansah faktor kanggo installer do-it-yourself.Ing ngisor iki ana limang kesalahan umum lan sawetara tips babagan carane nyingkiri.

 

Kesalahan #1Mbanyoni Tanduran Sampeyan.Mbokmenawa imbuhan sing paling angel nalika ngowahi dadi irigasi netes wis ngluwihi pangarep-arep kanggo ndeleng titik teles sing gedhe ing lemah utawa malah ana banyu ing dhasar tanduran, kaya sing sampeyan deleng nalika mbanyoni nganggo tangan.Irigasi netes minangka cara sing efisien banget kanggo nyedhot banyu menyang zona oyod tanduran, dadi sampeyan ora butuh banyu kaya cara mbanyoni liyane.Nyatane, sampeyan mung kudu ndeleng titik cilik banyu ing lumahing lemah (kira-kira 3″ diameter) ing dripper.Banyu tekan zona oyod tanduran kanthi lelungan vertikal liwat lemah amarga gravitasi lan horisontal liwat lemah amarga tumindak kapiler ing lemah.Kanggo ndeleng persis carane banyu nembus ing lemah, mbukak sistem sampeyan nganti 30 menit, banjur mateni.Enteni 30 menit liyane, banjur gali mudhun ing ngisor dripper lan ing saubengé tanduran kanggo ndeleng wilayah wetting lan yen ana bintik garing.Yen perlu, sampeyan bisa nyetel panggonan dripper utawa nambah dripper liyane.Kadhangkala luwih apik kanggo miwiti kanthi volume banyu sing luwih murah, ngawasi kesehatan tanduran kanthi rutin kanggo ndeleng manawa butuh banyu luwih utawa kurang, lan atur volume banyu lan / utawa wektu mbanyoni.

 

Kesalahan #2Ora Cocog karo Dripper Sampeyan karo Kebutuhan Mbanyoni Tanduran Sampeyan.Macem-macem jinis tanduran duwe kabutuhan mbanyoni sing beda.Yen sampeyan mbanyoni macem-macem jinis tanduran ing zona sing padha, sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan ora menehi banyu akeh banget kanggo sawetara tetanduran lan ora cukup banyu kanggo tetanduran liyane.Saenipun, sampeyan pengin tanduran kanthi kabutuhan mbanyoni beda ing zona sing kapisah.Yen ora bisa ditindakake, sampeyan bisa nyetel sistem sampeyan.Contone, yen sampeyan duwe loro tetanduran ing zona, lan siji tanduran perlu kaping pindho minangka akeh banyu minangka liyane, sampeyan bisa sijine dripper karo pindho tingkat aliran ing tanduran sing perlu banyu liyane.Yen sampeyan mung duwe drippers karo tingkat aliran padha, sampeyan bisa sijine sawetara drippers ing tanduran sing perlu luwih banyu kanggo pindho tingkat aliran.Cathetan sisih: Spasi drippers sampeyan paling sethithik 6 inci saka pangkal tanduran sing diadegake kanggo nyegah infeksi jamur lan penyakit liyane.Coba gunakake rong drippers saben tanduran sing dipanggonke ing sisih ngelawan saka tanduran kanggo ningkatake pertumbuhan oyod, lan yen siji dripper macet, tanduran isih bakal nampa banyu saka dripper liyane.Waca pilihan lengkap kitadrippers.

 

Kesalahan #3Ngluwihi Kapasitas Tubing Sistem Sampeyan.Kesalahan iki umume kedadeyan nalika sampeyan ora ngerti babagan kapasitas sistem.Contone, kapasitas kanggo 1/2 poly tubing 200 kaki (single run dawa) lan 200 galon saben jam (flow rate).Yen sampeyan duwe 1/2 pipa sing dawane luwih saka 200 kaki, sampeyan bisa uga duwe aliran banyu sing ora konsisten ing pemancar netes amarga faktor kayata gesekan ing antarane tembok pipa lan aliran banyu.Yen sampeyan nggunakake pemancar netes kanthi tingkat aliran ngluwihi 200 galon saben jam kanthi 1/2 tabung, sampeyan uga bakal entuk asil sing ora konsisten.Konsep iki diarani minangka Aturan 200/200 kanggo 1/2 tubing.Kanggo 3/4 tubing, gunakake Aturan 480/480, lan kanggo 1/4 tubing, gunakake Aturan 30/30.Mesthi, mesthi ana pangecualian.Contone, yen sampeyan duwe dawa roto 300 kaki saka 1/2 tubing lan sampeyan duwe drippers ing baris karo tingkat aliran total mung 50 galon saben jam, requirement aliran kurang biasane bakal ngimbangi mundhut gesekan ing roto maneh. dawa.

 

Kesalahan #4Pasokan Banyu utawa Tingkat Aliran sing ora nyukupi.Tingkat aliran (biasane diukur ing galon saben jam utawa gph) saka sumber banyu sampeyan kudu padha utawa luwih saka tingkat aliran sing dibutuhake dening sistem irigasi netes.Contone, yen sampeyan nggunakake 200 emitters netes dirating ing 1 gph saben ing 1/2 tubing, sing padha karo total 200 gph dibutuhake dening sistem.Sanajan sampeyan ana ing kapasitas tabung, yen pasokan banyu sampeyan ora ngasilake paling ora 200 galon saben jam, sampeyan bakal ngalami aliran banyu sing ora konsisten saka drippers sampeyan.Contone, sampeyan bisa nyuda tingkat aliran sing dibutuhake sistem kanthi nyuda jumlah emitor, utawa sampeyan bisa nggunakake drippers kanthi rating aliran sing luwih murah, utawa sampeyan bisa pamisah sistem dadi luwih saka siji zona.Kita duwe kalkulator tingkat aliran sing gampang kanggo mbantu sampeyan.Kanggo ngetung tingkat aliran sumber banyu tartamtu, isi ember kanthi sumber banyu sing mbukak kanthi lengkap.Wektu suwene wektu kanggo ngisi ember menyang ndhuwur.Banjur, ketik angka sampeyan menyang kalkulator.Asil bakal menehi pitutur marang kowe carane akeh banyu mili metu saka sumber liwat wektu, lan ukuran maksimum sistem irigasi netes sing sumber banyu bisa layanan.

 

Kesalahan #5Tekanan Pasokan Banyu Dhuwur utawa Kurang.Sistem irigasi netes sing khas mbutuhake tekanan banyu kira-kira 25 kilogram saben inci persegi (psi) supaya bisa dienggo kanthi optimal, nanging akeh emitor sing dirating ing 25 psi bakal bisa digunakake kanthi tekanan nganti 15 psi.Output aliran bakal rada kurang saka ing 25 psi nanging prabédan bisa digawe karo wektu mbanyoni maneh.Kanthi tekanan sing sithik, sampeyan bakal ngalami aliran banyu sing ora konsisten saka drippers sampeyan.Kanthi tekanan sing akeh banget, fitting bisa metu lan/utawa drippers bisa muncrat tinimbang netes.Kanggo tape netes, ora ngluwihi 15 psi supaya rupture ing tubing. Kanthi masang aregulator tekanandirating ing meksa dikarepake, masalah karo over-meksa bisa nyingkiri.Masalah karo under-pressure rada rumit.Wigati dicathet yen umume pasokan banyu kotamadya paling sethithik 40 psi.Ing ngendi kita ndeleng masalah tekanan rendah utamane karo sumur lan tangki banyu.Yen sampeyan duwe uneg-uneg sing meksa banget kurang kanggo mlaku ndhukung sistem irigasi netes standar, sampeyan bisa tansah nimbang sistem sing dirancang khusus kanggo aplikasi sumber banyu tekanan kurang, kaya tangkapan banyu udan utawa sistem containment liyane. Akeh kesalahan iki bisa nyingkiri kanthi mbuwang wektu sethithik kanggo ngrancang sistem sampeyan.


Wektu kirim: Mar-14-2022